Beauty

Bland selv slik

For første gang i 3 år, hvis ikke mere, blandede jeg “bland selv slik” for 40 kr i sidste uge. For nogle lyder det fuldstændig vanvittigt, men for mig er det normalt. Ikke at 400 gram slik har betydning for et job eller ej, men i længden har det. Jeg har vænnet mig til ikke at spise sukker og fedt fra dårlig kilder, det bliver simpelthen bare hverdag og min livstil er spækket med grøntsager og postevand.
Jeg er godt klar over at alle kan tænke “shit skulle jeg have spist den ekstra flødebolle”, men når jeg først har spist en flødebolle, bliver det hurtigt til 20, da den gode “stil” ligesom er blevet brudt – det ender ud i overspisning af usunde sager i de næste 24 timer. Heldigvis gør jeg det ikke mere, men i en periode var det ofte. Jeg har arbejdet med at give mig selv lov til eksempelvis en rittersport og så samtidigt spise helt normalt og varieret resten af dagen – og ja jeg skriver giver lov – for så hjernevasket blev jeg af branchen i starten. I dagene efter dårlige madvaner eller for højt sukkerindtag, skal jeg spise meget sundt for at gøre op med de forrige dages dårlige valg. Jeg lever bedst kontrolleret og med sund mad hver dag. Det er logik for burhøns, kroppen har det godt når du giver den gode råvare. Jeg sover bedre, har mere energi, er gladere, flottere hud, mine migræner holdes i skak osv. Jeg elsker grøntsager og grønne juicer og jeg spiser det ikke fordi, at jeg skal.
Sukker er et stof på lige fod med heroin efter min mening, og mange mennesker er sukkerafhængige.
Jeg er heller ikke den store sukkergris, fordi jeg får ondt i hovedet af sukker. Jeg kan godt lide lakridser og is, men bagværk, sodavand og andre sukkerholdige sager siger mig ikke det store. Når det kommer til fedt, er jeg mere til en kvalitets pastaret eller pizza. Jeg sætter aldrig tænderne i en cheeseburger fra Mc D eller andet masseproduceret lort, det er efter min mening ikke værdigt for min krop.

Formålet med dette indlæg er at fortælle, hvor svært det kan være, at give slip på de sunde madvaner for et måltid, fordi ens krop er ens arbejde, ligesom med atleter eller skuespillere. Jeg er kun i processen om, at det er okay at skeje lidt ud, og det hjælper bestemt ikke, at folk i ens omgangskreds mener, at jeg “bare skal smage det her stykke kage”, selvom det er ment med kærlighed. Jeg er rigtig glad for, at jeg har et netværk som respekterer mit arbejde, holdninger og valg. Jeg synes det er vigtigt at sige fra, hvis man ikke har lyst til f.eks mormors æblekage, fordi det er DIN krop og DIT valg. Her i danmark har vi en tendens til at skulle smage på lækkerierne af  høflighed, som jeg egentlig godt kan sætte mig ind i, men jeg ved, at mange døjer med dårlig samvittighed når de kommer til arrangementer, hvor de “tvinges” til at smage på sagerne. De vil helst sige nej tak, men siger alligevel ja. Jeg har bestemt ikke et problem med at sige nej tak, jeg bestemmer ikke hvad andre skal putte i munden.
Jeg vil senere følge op med et indlæg omkring mit syn på kropsidealer i 2018.

_dsc1030

2 kommentarer

 • Maria Charlotte

  Jeg forstår din pointe i indlægget, og er enig i at man skal respektere hinandens fødevarevalg. Jeg vil ligeledes påpege, at der altså ikke findes en såkaldt sukkerafhægighed. Det er ikke sukkeret man er afhængig af, ligesom med smøger, heroin mm., men den vane man tilegner sig omkring den givne ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Augusta Beyer

   Jeg er glad for at du læser med Maria! Tak for din kommentar og dit input, du er må have en skøn weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beauty