The White Company

Kropsidealer anno 2018

I mit “bland selv slik” indlæg, lovede jeg, at følge op med et indlæg omkring mit syn på kropsidealer i 2018. Her vil jeg tage fodfæste i modebrancen, med den begrundelse, at jeg har følt konsekvenser på egen krop og kender industrien efterhånden.

Kropsidealer har skiftet over årtierne. Da jeg gik i gynmansiet tænkte jeg ikke synderligt over min krop. Jeg spiste rigeligt mængder slik og drak alkohol fra tors-søn hver uge. Vi piger snakkede selvfølgelig om træning, modelkroppe og kostplaner, men det var ikke altoverskyggende. De soicale medier påvirker de unge piger i den grad i dagens Danmark. Det ser jeg i aviser, Go’ Morgen DK, nyhederne på facebook mv. Vi er i en tid hvor de “uopnåelige” kroppe er tilgængelig med få klik. Unge piger dåner over og er misundelige på de mange flotte kvinder på Instagram. Instagram er for nogle et sted, hvor de viser det perfekte i deres liv, og derfor er det vigtigt, at pointere at alt hvad man ser, ikke nødvendigvis er virkeligt (der findes forskellige apps hvor du lige kommer igennem plastikkirurgi). De unge piger tror, at de er helt forkerte, og at de skal se ud på en bestemt måde. Store numser, store læber og en smal talje. Det er virkelig synd, at de ikke sætter pris på deres egen skønhed. Jeg sammenligner ikke mig selv med andre, fordi så kan man godt, takke pænt nej tak til et job som mit.

Kropsidealet i dag er mere trænet end slankt som jeg ser det, men med former. Store numser og store bryster. Fyldige læber og markerede øjenbryn. Kim Kardashian faktisk, hvilket der slet ikke er noget galt i, men man skal have realistiske mål for ens udseende og respektere ens kropsbrygning. For eksempel har jeg en bred ryg, hvilket jeg ikke er synderligt begejstret for. Jeg vender det til noget postivt, og går med oversize blazers og frakker. Når man kigger på et par år tilbage, hvor den meget markeret og “huggede” kvinde var i centrum, synes jeg ikke, at vi ser hende så meget i mediebilledet i dag. Der er kommet en kultur hvor vi accepterer muskelløse kvinder efter nogle års debat. Egenligt skal andre mennesker slet ikke bruge deres tid på, at bekymre sig om hvordan andre mennesker har lyst til at se ud. Det er så fantastisk, at vi er født med det frie valg over vores egen krop, desværre er det ikke tilfældet for alle.

For at komme tilbage til modebranhcen. Først og fremmest, det passer ikke, at vi er ved at gå ind i en tid hvor tynde / slanke modeller vil blive skiftet ud med “normale” kvinde kroppe. Der er mere plads til forskellighed nu end før, og der er modeller med tørklæder og kurver. Det er designerne og de store modehuse som sætter trenden. Trenden vil forevigt være slanke modeller, fordi vi skal bære tøjet så dét kan ses, ikke nødvendigvis så, at vi som modeller ses. Jeg er både blevet kaldt for bred og for tynd. Der er meget tynde modeller derude og det synes jeg er forkert, men som fuldtidsmodel over længere tid kan jeg sige, at kropsidealet indenfor mit felt er, at være slank, gerne i den mere slanke ende. Der findes undertøjsmodeller, swimsuit og curvy brands hvor modellerne gerne skal have mere sul på kroppen, men det er det overordnet billede jeg omtaler (obs: som jeg ser det).  Selvfølgelig er der modehuse som ønsker en smuk “normal” kvindekrop med former. Firmaet booker den model som de føler matcher deres identitet og brand statement. Jeg håber at udviklingen vil gå i den retning, hvor alle kvinder og mænd lærer at elske deres kroppe som de er, og at der ikke er et bestemt kropsideal. Forskellighed er en nødvendighed, også inde for kropskultur.

thumbnail_img_4161-05-03-18-12-21

2 kommentarer

 • Sofia Olalla

  Super fedt indlæg:) Ja sådan er det dsv i dag med instagram, pinterest osv. Jeg må indrømme at jeg savner dengang man var lille og slet ikke tænkte over hvordan man så ud:P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Augusta Beyer

   Tusind tak søde Sofia, din kommentar betyder meget. Jeg kan godt forstå at du savner den tid, det gør jeg bestemt også. Det lidt vildt at tænke på hvor meget kroppen fylder i kvinders liv (gør det ikke bedre med nettet som påvirker konstant). Rigtig god dag til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The White Company