Anekdoter fra modellivet

Fordomme

Fordomme. De findes, de bruges, de tænkes, og det burde de ikke.
Jeg er ærligt talt hamrende træt af fordomme over for folk i mit fag. Vi er ikke smukke dumme piger som får taget et billede og derefter modtager stor check i betaling. No way, det kræver virkelig hårdt arbejde samt disciplin. Nogle gange en smule held. Heldet kan eksempelvis være, at den rigtig casting director booker dig, også starter domino effekten.
Da jeg startede ud og rejste verden rundt betalte jeg alt selv. Sådan er det stadig. Hvis en kunde booker mig til et job, betaler de oftest transport og andre udgifter som hotel taxi mv., men hvis man rejser på ”on stays” til f.eks. London for at caste og forhåbentlig få nogle jobs undervejs, betaler man alt selv, mad, transport, fly, modellejlighed / hotel. Under fashion week betaler man også selv alle udgifter, medmindre en kunde flyver dig et til et show. Sagen er den, at det kræver disciplin, at være model.  Træning hver dag for, at holde formen, spise sundt og varieret for, at holde hud, hår, negle og krop i topform. Huske at få nok vand og søvn, arbejde mange timer i træk, i isende kulde og hedene varme, være parat til, at smide alt i hænderne for, at tage til casting eller job, blive vækket klokken 2 om natten for, at caste pludseligt under modeugerne, vente i timevis lange køer, bliver confirmet for derefter, at blive cancelled (det er heldigvis ikke sket for mig, men der er de vildeste sande skrækhistorier derude), ventetid i lufthavne fordi kunden ikke altid tænker over hvilken flyafgang de vælger og mange andre ting. Det er ikke et brokke indlæg, men mere for at beylse, at det hele ikke er en dans på roser. Jeg vil gerne fjerne fordommene. Det er benhårdt arbejde som skal respekteres på lige fod med andre professioner. Jeg har blødt fra fødderne grundet stilletter i mange timer, eller stået op i for små sko. Jeg har besvimet af væske og madmangel fordi teamet ikke tænkte på mad. Jeg har faret vild og ikke nået mine aftaler og grædt af frustration. Det tager tid, at lære ikke, at blive ked af det over de jobs, som man ikke får confirmet. Det er virkelig en ting som alle modeller skal affinde sig med og lære at sig pyt til.
En del af mine tjente penge skal oftest bruges på, at dække udgifter til, at rejse verden rundt og profilerer mig selv, som er en del af gamet, men som man udefra, måske ikke lige er klar over.
Jeg har ofte segnet om i sengen af træthed, fordi jeg har castet en uge i streg, i høje hæle, i 12 timer om dagen. For muligvis, at blive booket til et job eller et show. Jeg er kun interesseret i, at caste fordi det giver større mulighed for, at blive booket. Når kunden ser din udstråling og look “in real life”, kan de somme tider bliver positivt overrasket, selvom de måske har kasseret dig på dit setcard. Mest af alt er der ekstrem meget ventetid som model, fra castings, til fittings, i lufthavne og på jobs. Som omtalt før er jeg meget glad for mit arbejde, men jeg synes det er vigtigt, at berette om alle områder af min branche, og give indsigt i hvordan vores arbejde også kan være.

 

fullsizerender-27-03-18-18-33

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anekdoter fra modellivet