Opskriftshæfte

FUCK JANTELOVEN

Jeg har intet tilovers for den danske jantelov. Vi kan ikke bruge den til en skid, som Sanne Salomonsen sagde i Mads & Monopolet. Det er en forfærdelig kultur, at være misundelig på hinanden, i stedet for, at bakke hinanden op. Kvinder har efter min mening en tildens til, at være værre end mænd. I stedet for, at sige et kompliment højt og ikke kun tænke det, holder kvinder det for sig selv. Der skal så lidt til, at redde et andet menneskes dag med et kompliment eller ros. Jeg synes, at samfundet roser hinanden og sig selv for lidt. Hvornår har det nogensinde været forkert, at være stolt af sig selv. Fortælle i et offentlig rum, at man har sat sig et mål, kæmpet og opnået det. Jeg mener, at det er okay, at bade i ens egen succes hvis det ikke skader andre mennesker. Det er okay, at tjene penge og dele sine oplevelser på de sociale medier uden, at man skal stå for skue af offentlig hate.
Nogle mennesker har virkelig ondt i røven over andres succes og liv. I stedet for, at tænke på om græsset er grønnere på den anden side, skulle man tage, at vande sit eget. Ens lykke er op til en selv og det er ens eget ansvar. Det kan aldrig blive andres, men venner, kæreste og familie kan være med til, at give lykke og glæde i tilværelsen.
Der er forskel på ydmyghed og at nedgradere ens præstationer. Jeg er ydmyg omkring min succes og snakker ikke vidt og bredt om den. Jeg kæmper med forskellige ting, men jeg synes, at jeg er smuk, jeg synes, at jeg er en god kæreste, veninde, datter og søster. Jeg er ambitiøs, målsat og viljestærk. Jeg kan sagtens finde på, at tale ned til enten min krop eller min person, men prøver at tage mig selv i det, fordi det nytter ikke, at skælde mig selv ud. Hvis jeg gerne vil ændre noget, må jeg ranke ryggen og faktisk prøve at ændre det. Jeg har et meget sort/hvidt perspektiv når det kommer til at få ting gjort, jeg er bestemt ikke doven. Jeg siger ikke at det er rigtigt, at være sådan og måske det ændre sig med tiden, men jeg ved, at det har hjulpet mig til, at opnå mine mål.
Hvis man roste sig selv mere, også i det offentlige rum, er jeg overbevist om, at man vil få det bedre, og få en bedre selvopfattelse. Det er mere end okay, at være stolt/glad af sit vægttab, karakter, oplevelse på jobbet, hårfarve eller bryster og det er okay, at udtrykke det. Jeg havde en samtale med en kvinde for cirka et år siden, som havde været i USA alene og fortalt omkring sit liv og præstationer. Amerikanerne roste hende, opmuntrede hende og fortalte hende hvor sej, at hun var. Hun blev helt rundtosset af alt den optimisme og positivitet og egentlig lidt generet. Hun var ikke vant til, at folk reagerede sådan på hendes livshistorie. Den oplevelse gjorde, at hun havde endnu mere mod på fremtiden. Det er lige præcis det vi mangler i Danmark. Ærlig positivitet og kæmpe ros til hinanden uden bagtanker. Det skal være naturlig, at fortælle om ens succes og at folk, hvis de mener det, giver fed feedback.

img_6895-07-04-18-08-32

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriftshæfte