10 ting som min karriere har givet mig

Cafe New York, et sidste farvel og forår

Direkte efter endt job i Helsinki tog jeg flyet videre til Budapest. Formålet med rejsen var, et sidste farvel til Kaspers afdøde morfar. Kaspers familie er nemlig fra Ungarn. For to år siden var hele familie Baba i Budapest for, at fejre Ferencs 80 års fødselsdag, så det var ikke første gang, at jeg besøgte byen. Budapest minder meget om andre storbyer, der er specielle seværdigheder, et strøg, parker og en bestemt madkultur.
Vi havde fantastisk forårsvejr på dele af turen, som i den grad var tiltrængt efter Danmarks vedvarende isende kulde.
Madkulturen er ikke min kop te, det fandt jeg allerede ud af sidste gang. Af spisesteder kan jeg dog anbefale Trofea grill, Mazel Tov (efter kig på menukortet) og deres friske ismontre rundt omkring i byen. Fredag aften var vi på en traditionel ungarsk restaurant som virkelig kan lave deres nationalretter og som har en god stemning. Hvis man har lyst til, at kaste sig ud i madkulturen er ” Pesti Sörcsarnok” et godt sted at starte. Et andet sted som jeg bestemt mener er et besøg værd er Cafe New York. Cafe New York har en lang historie og når man træder ind i cafeen rummer den af historie og æstetik. Min svigermor kaldte det en tidslomme. Man bliver henført til andre tider, og fantaserer om Elizabeth Taylor og Greta Garbo. Det er en meget smuk cafe og halvdelen af betalingen er for de omgivelser man sidder i. Det er en god ide at reservere bord. Vores store familie var opdelt, men ved vores bord fik vi afternoon tea med champagne og friskpresset juice, sorbet is og burger. Pomfritterne kan ikke anbefales, burgeren var god og bedre end den så ud, isen var i særklasse og kagerne til afternoon tea var overdådige.
Sightseeing kommer vi ikke uden om, så i løbet af dagene så vi forskellige parker, strøget, fiskebastionen og Mathias kirken, donau (floden), og Stefans kirken som er domkirken i Ungarn. Termal bad er et must når man besøger Budapest og generelt Ungarn da de er kendt for deres bade. Vi besøgte Gellert termalbad  tilbage i 2016, og det kan varmt anbefales. Der er udendørs og indendørs store jacuzzier, sauna, iskar og normal svimmingpool. Badene nydes i de mest autentiske og smukke omgivelser. Vi holdte en ceremoni for Kaspers morfar som er en af de smukkeste jeg har været vidne til, og minderne gemmer vi i familien. Det at være hel familie afsted kan godt være lidt skørt, når der både er gamle og små børn at holde øje med, ikke desto mindre er det fantastisk, at være en del af en stor hjertevarm grinende familie.

img_6874-07-04-18-08-32

img_6916-10-04-18-21-11

img_6920-10-04-18-21-11

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting som min karriere har givet mig