Ædegilde

Kontrol som en del af hverdagen

img_7020-21-04-18-09-50

Ordet kontrol indgår i mit liv og min hverdag, men kun med bestemte emner. Jeg har ingen kontrol over mit arbejde, forstået på den måde, at andre “bestemmer” hvordan mine arbejdsdage skal forløbe, og jeg har ej heller kontrol over mit skema. Jeg har stor selvkontrol når det kommer til mad, motion, gøremål og arbejdsopgaver. Jeg har kontrol over hjemmet og hvad det indebærer af “pligter”. Jeg har den kontrol, at jeg skal tjekke op på alle, hvordan mine nærmeste har det eksempelvis. En ting jeg ikke har kontrol over er min følelser. Jeg græder hvis jeg kan mærke, at jeg er ked af det og jeg fortæller hvordan jeg har det det i en given situation. Jeg kan godt bearbejde et svært emne selv, men jeg taler oftest med min inderste kreds om problemet. Det er vigtigt, at lukke folk ind. Programmet på DR “De Perfekte Piger”, som jeg har skrevet om før her “Miss Perfect” , fortæller pigerne, at de har svært ved, at lukke selv deres forældre ind hvor det gør allermest ondt. Det er et sted kun for dem selv, og det er “svagt” at åbne op og dele. Det synes jeg er en forfærdelig tendens, at “12 tals” pigerne ikke tør, at lukke op og vise, at de ikke er perfekte. Meningen med programmet er desuden netop at lære den egenskab. De er bange for, at hvis de først fortæller og facaden krakelerer så vil deres nærmeste ikke elske dem.  Jeg åbner op, måske nogle gange for meget, til både min familie, venner og endda fremmed. Vi er alle igennem svære perioder i livet, og det gør kun godt, at dele og snakke med folk, fordi de har nok været igennem noget selv. Jeg ved, at mange kan føle sig ensomme derude, det har jeg selv prøvet, da jeg har boede på den anden side af jorden. Det hjælper, at række en hånd frem mod andre og tage skridtet selv. Jeg kan huske, at når jeg følte mig meget ensom, spurgte jeg om de andre piger i modellejligheden havde lyst til at gå en tur i Central Park, det værste der kunne ske var, at jeg fik et nej, og det bedste et nyt bekendtskab. Jeg husker tydeligt følelsen af, at være alene, men de følelser har gjort mig langt stærkere idag, og det, at jeg selv opsøgte venskab og jeg fortalte åbent om mit savn til dem derhjemme gjorde, at jeg og de andre piger havde en ting til fælles. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ædegilde