Ironien i, at smile stort

Omsorg som kun en mor kan give

32463613_10156432575178308_506600102756876288_n

For godt og vel et par måneder siden var det kvindernes internationale kampdag. Den dag skrev jeg ikke et indlæg på bloggen, da jeg hylder kvinderne i mit liv hver dag. I dag har jeg valgt, at dele et indlæg omkring min mor i anledningen af Mors dag. Den stærkeste kvinde jeg kender. Jeg har en nogle småskænderier med min mor og har altid haft det, det var klart da jeg boede hjemme, at de opstod mere end nu. Jeg tænker, at det er fordi, at hun er det tryggeste menneske for mig i hele verden. Jeg kan komme til hende uden, at blive bedømt på det jeg fortæller. Hun lytter åbent og ærligt.  Det kan ikke tælles på to hænder hvor mange gange, at mit mor har trøstet mig gennem livets eskapader. Hun har ingen forventninger til mig (og her mener jeg dags dato, den kvinde jeg er i dag, ikke da jeg var barn) og lader mig selv udforske livet på må og få, med en kærlig hånd i ryggen. Hun er god til, at give slip og lade mig være min egen. Hun har aldrig haft mål på mine vegne. Min mor mistede sin mor da hun var 18 år, hendes far da hun var 40 år, og året forinden gik min far fra hende. Hun er en meget sympatisk og hjertevarm kvinde, men vil ikke vise hendes følelser overfor andre mennesker. Dem gemmer hun væk. Mine følelser har hun ikke svært ved at håndtere. Jeg ligner min mor på rigtig mange punkter og hun lader mig græde, skrige, råbe eller hvad jeg nu har brug for. Min søster og jeg er blevet direkte modsat vores forældre og bedsteforældre, når det kommer til at åbne op og snakke om følelser. Min far, Kasper og jeg havde en samtale om, at man tager de egenskaber og vaner fra ens forældre som man synes om og sorterer de “dårlige” fra, også spiller opdragelse og opvækst selvfølgelig også en rolle. Det hænger godt sammen med, at Viktoria og jeg er blevet meget åbne omkring vores følelser. Jeg er min mors datter og ligner hende på flere punkter som holdninger og væremåde. En verden uden hendes kærlig omsorg ville være en ensom verden. Jeg kan ikke generalisere, men for mig er min mor lig med en enorm tryghed og kærlighed. Jeg elsker hende mere for hver dag der går. Det er vigtigt, at hylde og fortælle alle kvinder og mænd i ens liv hvad de betyder for en og hvordan de bidrager med noget helt specielt til ens liv. Glædelig Mors dag til alle kvinder der bærer titlen “mor”. I er uundværlige. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ironien i, at smile stort