Dårlig fly karma

Racisme fra første paket

32222512_10156427988853308_8399483256625430528_n

Mine debat indlæg plejer, at være meget læste herinde, og her kommer endnu et, fra en oplevelse fornylig.
Kristi himmelsfartsdag var jeg til pokalefinale. Jeg står i køen og skal bestille nogle franske hotdogs til familien. Der var kø til dem, og derfor stod jeg lige ved siden af bestillingskøen. En ung mand antaster mig og siger, at jeg ikke skal springe over og jeg forklarer pænt hvad mit ærinde er. Han er beruset, som mange fodboldfans selvfølgelig var. Der står unge mennesker bag disken med anden etnisk baggrund. Manden kommer helt tæt på mig og siger “sikke mange neger her er”, og jeg svarer noget i stil med: “alle har lov til at være her”, hvorefter han siger “nej det er ikke rigtigt, men hvis de arbejder hårdt kan de måske få lov” og her blev jeg paf. Min far eller Kasper var ikke, at se og jeg ville ikke smides ud fra kampen, så jeg sagde venligt: “de skal ikke arbejde hårdere end andre mennesker” og vendte mig om. Jeg ved, at racisme findes, jeg har oplevet det på klos hold, lært om Martin Luther King i skolen og hørt nyheder. Racisme er ikke kun imellem danskere og ikke danskere. Det findes i hele verden og imellem mange forskellige etniciteter. Det kan få mit pis i kog, at ende i en situation hvor jeg skal forsvare andre mennesker fordi, at de har en anden hudfarve. Jeg har den holdning, at alle som opfører sig på en måde, så de ender i fængsel, ikke er velkomne i Danmark, men for alle andre er landet frit. Ens hudfarve bestemmer ikke, om man er en dårlig eller en god person, det gør opdragelse, livserfarring og social baggrund blandt andet. Om du er iraker eller svensker gør ingen forskel for mig, så længe man ikke snyder i skat, voldtager eller slår ihjel. Der er mange som stejler over troen “muslim”, men ikke over kristendommen. Jeg er ateist i bund og grund, men er traditions kristen, hvilket jeg forbinder med kirke i juletiden, dåb og konfirmation. Jeg går ikke ind for religion, men respekterer de mennesker som har en. At være muslim er ikke lig med at være terrorist. I de ti bud står der, at man skal behandle sin næste som man gerne selv vil behandles. Verden bliver hver dag bombarderet med nyheder om krig, voldtægter og terror. Vi er mere oplyste end nogensinde og vi mennesker behøver en syndebuk, men det er ikke folk fra Afrika eller Mellemøsten. Jeg vil gerne ud med budskabet om, at folk ikke skal bedømmes på deres udseende men deres karakter og person.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dårlig fly karma