Lidt om et rock museum, en italiensk restaurant og en violinist

Regler som er erfaret og nedskrevet

Ugens anbefaling: Hella Joof Papché-Reglen 

Viktoria havde Hella Joofs Papmaché-reglen med vi da var på ferie i maj.
Hellas bog har været omtalt i medierne, den er letlæselig samt nem at have med at gøre. Jeg hører ofte “Mads og Monopolet” hvor Hella er en fast del af monopolet og derfor er jeg vant til hendes sprog, vendinger og humor. Hella er meget ukompliceret, og jeg nyder hendes små anekdoter som understreger hendes pointer.
Bogen er om regler, regler som Hella ikke har opfundet, men som hun har erfaret, navngiver og beskriver. Mine favorit regler var:

  1. “JA NEJ”-reglen ramte mig. Jeg siger mange gange ikke ja med ærligt hjerte, og tit nej med dårlig samvittighed. Hendes pointe med, at et ja er et ja og et nej er et nej, hvilket skal være lyst styret, er noget som jeg vil arbejde med i fremtiden.
  2. Jeg kan godt lide hendes sætning “Tak, glimmer på og op på kaminhylden”. Den sætning handler om taknemmelighed. Vi danskere har en tendens til at fokusere på det negative. Kaminhylden er en tak til alt det som går rigtigt godt, for det er der mange ting som der gør.
  3. Hella skriver, at vi alle er udvidende i et hvis omfang, men at vi gerne vil have ret. Man kan ikke prakke moral på folk når man selv ikke har det bedste moralske kompas.

Hermed en varm anbefaling givet videre om Hellas bog.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om et rock museum, en italiensk restaurant og en violinist