Ny energi, træning fordi det er sjovt og mad med god samvigttighed

Salat, sommer og sol

34268726_10156479374763308_7258507932969467904_n

Det har ikke gået forbi nogens næse at vejret i Danmark er bemærkelsesværdigt solrigt.
I forbindelse med de varmere temperaturer får jeg lyst til sundere og lettere mad. Selvfølgelig er is kvoten også en del højere, og derfor er nogle gode salater til aftensmad en fin balance.

Sommer salater: 

Da jeg altid laver mad på gefylen og er kreativ med de ingredienser jeg har i køleskabet, har jeg ikke et præcist antal på hvor meget af ingredienserne jeg bruger. Det gode ved det salte køkken er at man ikke behøver at følge en opskrift ned til mindste detalje som i det søde.

Kartoffelsalat: Kog kartofler med skræl på i letsaltet vand, cirka 7 min, lad dem trække yderligere 7 min i vandet. Køl dem ned. Skyl radisser, friske ærter og asparges, herefter skæres de i skiver/stykker. Lav en dressing af skyr, salt, peber, frisk persille og honning. Bland sammen og server kold.

Blomkålssalt: Riv et helt blomkål på et rivejern eller i en foodprocessor. Bland risene med radiser, finthakket spidskål, ristede solsikkerkerner, avocadoskiver og ristede kikærter. Læg dine kikærter på en bradepande med ønskede krydderier (salt, peber, karry, paprika eller hvidløg) bag dem på 180 grader i cirka 30 minutter (hold øje) og lad dem svale af.

Perlebygsalat: Kog ønsket mængde perlebyg i boullionvand. Dræn dem fra vand og hæld dem i en skål. Hak valnødder, tørret tranebær, 1 gul peberfrugt og 1 squash. Riv en gulerod i fine skiver på et mandolinjern. Bland alle ingredienser sammen og server.

Rucolasalat: Bland rucola, nektariner i både, sukkerærter skåret på skrå, skåret vandmelon, pres citron saft udover og top med fetaost.

Grillet grøntsager: Vælg dine yndlings grøntsager og bag dem i ovnen på 180 grader i cirka 25 minutter. Jeg bruger ofte Broccoli, asparges, græskar, løg og søde kartoffel. Bland dem med dampet spinat og kogt quinoa (følg anvisning på pakken)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny energi, træning fordi det er sjovt og mad med god samvigttighed