Thailand, min mening fra sted til sted

Vietnam part et

Vietnam tog os med storm vitterligt første aften. Vi boede på et hotel midt i Hanoi centrum og der var mennesker, streetfood, barer mv alle steder og viben var fantastisk. Vi så lokal fodbold på en pub den første aften. 

Anden dag i Vietnam var vi på “skoletur”. Vi besøgte mange templer, og flere museums for blandt andet litteratur (templet for litteratur) og etnicitet. Vi var også forbi President Ho Chi Minh’s mausoleum og resident. Om aften blev vi inviterede ud af nogle søde svenske ældre mennesker som havde været med på turen, og vi drak drinks i to timer på en bar. Efterfølgende tog vi på et hostel hvor der var vegetar burgere og karaoke aften og vi havde en fest. Jeg sang især med på alle sangene. 

På vores tredje dag i Vietnam skulle vi vente rundt i byen indtil klokken 20, hvor vi skulle hentes for at tage nattoget til Sapa. Dagen tilbragte vi i store parker og ved søer, samt gik i biografen, hvilket altid er hyggeligt i udlandet. Da vi blev hentet mødte vi to unge danske fyre (første i Asien) som vi skulle dele transport med, de fortalte nogle skrækhistorier om nattoget og det var ikke like Harry Potter at all. Vi skal have nattoget 2 gange mere og det var ikke så slemt. Det er meget smalle og korte køjesenge. En kabine har plads til 4 personer og vi delte med et vennepar fra Schweiz. Toget bumlede en del, men jeg faldt nemt i søvn som altid. Da vi kom til togstationen ville kontrolløren ikke lukker os ind, der var noget galt med vores billetter, og der fik jeg hjertet op i halsen, for vi havde ikke selv købt vores billetter. Der var en mand og kvinde som ringede til forskellige mennesker og pludselig skulle vi igennem en bagindgangen og løbe til toget. Jeg tror vitterligt at vi var de sidste der kom ombord. 

Vores fjerde og femte dag har vi tilbragt i Sapa, hvilket vi også skal i morgen. Sapa er en by oppe i bjergene som er opgivet af skov og rismarker. Byen giver en følelse af skiferie, for her er også ret koldt. Det er kun 13 grader, og vi har i den grad brug for alle vores langærmede trøjer mv. I Sapa besøgte vi flere forskellige minoritets grupper. En af dem var black H’mong i Cat Cat village. Vi trekkede til og fra to forskellige landsbyer i går, så efter 17 km, var benene altså brugte. Cat Cat village var simpelthen sådan en god oplevelse. Det var mere turistet, men den lokale beklædning, husene og de gamle vandmøller var så fint. Vi så også et vandfald og et teaterstykke. Hele landsbyen var meget betagende. Efter Cat Cat var vi stadig friske, så vi gik hen til en anden landsby, Sin Chai. Den var ekstrem fattig, husene var alle sammen halv smadret, men børnene løb rundt og grinte. Vi fik virkelig rå/autentiske nord Vietnam serveret for øjnene af os. Tågen og skyerne (som vi havde en del) gjorde selvfølgelig at udsigten ikke var optimal, men hold nu op hvor er her smukt i Vietnam. Naturen og især rismarkerne kan jeg godt lide. Det var så koldt i Sapa, at vi blev nød til at tænde op i vores brændeovn. Det resulterede så i næsten røgforgiftning for skorstenen virkede ikke optimalt, og derfor blev hele værelset tilrøget. I dag har vi besøgt en anden landsby “Thapin”, hvor the red dao folk bor. Naturen omkring landsbyen var meget smuk og frodig. Der var rismarker, skov og klipper overalt. Vi sagde hej til flere kvinder og børn og så hvordan de boede. De bor meget simpelt og mest i 3 generationer. Køkkenet, sovepladser og kornkammeret er i et og samme rum men i to plan. Der er nøgne børn og hundehvalpe alle vegne. De gamle red dao kvinder barberer deres øjenbryn af, da de ser det som værende smukkere. De bærer også et rødt hovedtørklæde. På gaderne i Sapa var der mange små piger som bar babyer på deres ryg. Begge børn var barfodet og mit moderhjerte som ikke engang er mor endnu gjorde så ondt. Jeg ved at det er deres kultur, men jeg havde flere gange lyst til at tage dem op. I morgen hopper vi på nattoget igen efter en dag i Sapa. Turen går til Halong bay med et kort stop i Hanoi. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thailand, min mening fra sted til sted