Tanker fra vores rejse eller ferie?

Daddelkugler og chokoladebrud

Jeg er den største jule fan og elsker denne højtid. Selvom at der er mange sociale arrangementer og jule travlhed viser julen os kærlighed, medmenneskelighed, næstekærlighed, sorg, tryghed og ro. Jeg er skilsmissebarn samt har en seriøst kæreste så vores december måned er altid packed. Julen er magisk og de minder og traditioner jeg har fra min barndom varmer i denne tid. Jeg er et stort familiemenneske og vil gerne se så mange mennesker som muligt i julen. Det er ikke mange dage siden at Kasper og jeg kom hjem fra store rejse, og et godt råd til alle jer: kom ikke hjem i december måned. Vi har slet ikke haft tid til lige at lande. I forgårs var jeg hjemme hos min mor og vi lavede forskelligt konfekt. Jeg giver her to af mine opskrifter på sundere julegodter:

Daddelkugler: 

Pil stenen ud af friske dadler.
Bland dadler med rent kakaopulver og kakaonibs.
Ælt dejen sammen og stil på køl.
Efter en time tag dejen ud og lav små kugler.
Rul kugler i kokosmel og stil i køleskabet.
Opbevares på køl.

Chokoladebrud:

Smelt 50 gram mørk chokolade og 50gram lys chokolade over et vandbad.
Bland peanuts og ristede mandler (jeg ristede hele mandler på en tør pande mens jeg holdt øje) i en skål.
Når chokoladen er smeltet bland det sammen med nødderne.
Hæld massen ud på et stort skærebræt beklædt med bagepapir og mas det ud.
Inden massen tørre hæl kakaonibs på toppen.
Stil skærebrættet i køleskabet, efter et par timer kan chokolade brækkes og ligges i bøtter.
Opbevares på køl.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker fra vores rejse eller ferie?