Lækker mad og lækre mennesker

Giv dit blod, er du bloddonor?

Mette Marie Lei Lange har med sin stemme på de sociale medier fået en masse mænd og kvinder til at melde sig som bloddonere! Det er virkelig mega sejt gået og virtuel high five på den herfra.
Jeg har været bloddonor siden jeg var 18 år og meldte mig som organdonor sidste år. Det har egentlig ikke været svært for mig at tage det valg. Både imens jeg er i live og når jeg er død, vil jeg rigtig gerne hjælpe andre mennesker. Jeg tror på, at når vi er døde, er vi døde (begravet eller brændt) og selvom jeg tænker på min mormor, morfar og andre nære som er gået bort, tror jeg ikke på, at de sidder oppe på en sky og kigger ned på mig. Efter jeg mistede et familiemedlem sidste år, har jeg faktisk tænkt ekstremt meget på vedkommende som “ikke borte”, altså personen er her stadig somehow – og den følelse bunder i savn. Nu tilbage det med blod/stamceller/organer: Er du bloddonor? Jeg er ikke bange for nåle, blod eller andet der forekommer på et hospital og jeg synes egentligt at man burde komme over sin frygt og hjælpe andre. Jeg har “tvunget” Kasper til at blive bloddonor, fordi jeg synes ikke, at vi som mennesker har et valg. Måske sidder der nogle stædig mennesker derude og tænker “sådan kan jeg da ikke skrive”, men så spørger jeg: “hvad hvis det var dit barn, mor, far, søskende eller bedsteforældre?”. Vi ved ikke hvor nødvendigt blod eller stamceller kan være, før vi selv sidder i en situation hvor vi brændende ønsker, at der er et match i banken. Jeg hører til Frederiksberg hospital og bliver indkaldt der når jeg skal give blod. Jeg har en smoothie med og noget chokolade, så jeg ikke er alt for ør oppe i hovedet når jeg er færdig. Jeg synes at det er en fantastisk ting, at vi mennesker kan hjælpe hinanden på den måde, og det er bare et lille stik ærligt talt. Så gør mig (og dig selv) den tjeneste at giv det en ekstra tanke. Bloddonationer, stamcelletransplantationer og organdonationer er livsvigtige. 

Jeg smider et link her: https://bloddonor.dk/bliv-donor/tilmeld-dig/

Ps. Inde på: https://www.sundhed.dk valgte jeg ja-tak til at være organdonor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker mad og lækre mennesker