Israel part one

Israel part two

I dag var vi på tur til Jerusalem og Bethlehem. Vi var i den gamle bydel, hvor vi så de forskellige must sees. Jeg lister herunder hvad vi besøgte.

Grædemuren: ved grædemuren var der en kvinde og mande zone. Det synes jeg jo egentlig er lidt mærkeligt, men vi respekterede det og jeg gik med Tina og Thea ind. Vi skulle selvfølgelig dækkes til. Inde i muren var der en masse små sedler som kvinder har skrevet. En drøm, et ønske, et håb og for at det skal gå i opfyldelse gør de således. Det er jødernes aller helligeste sted på jorden. Ved grædemuren kunne vi se en moske og en anden kirke (tror jeg). Jo højere vi kom op, jo flottere udsigt. Vi valgte ikke at få en guide eller købe en afspiller som kunne fortælle os om de mange fantastiske steder i Jerusalem. Vi brugte de forskellige kort og søgte ellers på google.

Det helligeste sted for kristne: Vi kom ved en tilfældighed hen til den kirke hvor Jesus efter kristen historie blev begravet og kirken er bygget på det bjerg hvor Jesus blev korsfæstet. Jeg er traditions kristen, men tror ikke på Gud. Alligevel var det en ret vild ud af kroppen oplevelse. Min svigerfar og jeg blev lidt skuffet over hvor mange turist butikker og bazare der lå i Jerusalem. Vi havde en ide om, at der kun var de nødvendige butikker, men det var måske en lidt naiv tanke.

Marked: Vi startede på et marked som Kasper havde fundet. Han er en virkelig god guide. Det var virkelig fascinerende at gå på marked. Der var helt traditionelle jøder som jo går en del anderledes klædt end os, så vi kunne ikke lade være med at kigge mere end en gang. Marked var ellers som i Ungarn, Spanien, Tyrkiet og de andre steder vi har været på marked. Frugter, nødder, oste, fisk, kød, brød, slik osv.

Bethlehem: Da vi skulle ind i Palæstina for at se Betlehem, kom der en platugle som sagde vi ikke måtte køre ind i Palæstina. Vi skulle køre med ham for 1000 kr roundtrip, men jeg vidste at han løj så jeg insisterede på, at vi prøvede at køre til grænsen. Det var intet problem at komme ind. Vi besøgte “the native church” – Jesus kirken. Det sted hvor Jesus blev født, er der nu bygget en kirke. Hver gang vi synger “et barn er født i Bethlehem” tænker vi nu på denne by. Det var meget specielt at være det sted hvor “vores” religion er startet, i hvert fald efter sigende. Vi blev lidt overrasket over at ingen israeler var tilladt i Palæstina og der var en mur hele vejen rundt om landet. Det har været endnu en helt fantastisk og uforglemmelig dag. Især fordi en +90 årige mand lagde billet ind hos mig, og han var noget så sød. Nu venter poolen på os.

På marked med masser af frugt og slik 

Grædemuren. Venstre side til mændende og højre side er til kvinderne. 

Helligeste kristne sted i verden. Kirken hvor Jesus er begravet. 

I Bethlehem, Palæstina. Stedet hvor Jesus blev født. 

Min elskede kæreste 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Israel part one