Modellos on the run

Sundhedsfremme med Easis uden tilsat sukker

Indlægget er ikke sponsoreret af Easis uden tilsat sukker, men udspringer af et event jeg var inviteret til tidligere i dag.

Tidligere i dag var jeg på Scandic hotel i hvidovre for, at deltage i et sundhedsforedrag med Easis uden tilsat sukker (inviteret). Det blev afholdt fra 8.30-14.30, hvor de sidste 1,5 time kun var for ambassadører. Jeg er ambassadør for dem og har været det i 4 år (er jeg ret sikker på). Jeg er på vej til Stockholm nu, og ville lige dele mine tanker fra i dag. Easis havde inviteret Morten Elsø som skulle snakke om “detox din hjerne” og foodtrends. Hans viden var enorm og hans måde at holde foredrag på var virkelig inspirerende. Lige præcis sundhedsfremme og danskernes spisevaner finder jeg meget interessant.

Der kom lidt facts på bordet som jeg synes kunne være sjovt at dele med jer, det kommer i punkter og mine umiddelbare noter: 

Man skal ikke spise morgenmad om morgen hvis man ikke er et “morgenmadsmenneske”. Det har ingen effekt på vægttabt at spise så snart du vågner.

Mange mennesker går fra information til instruktion. De går bevidst efter at gøre alt i praksis, som de har fået at vide igennem information (avis, sociale medier, fjernsyn mv)

Oversult fører til kontroltab som fører til fiasko. Spis efter din krop og vaner, så blodsukkeret ikke dykker.

Man kan ikke blive afhængig af sukker. En craving er fantasering om en fødevare vi ikke “må” få. Det er oftest forarbejdet mad som slik eller chokolade. Det ikke direkte sukker. En craving er ægte.

Sødemidler feder ikke mere end sukker.

Vi tager på når vi får kalorieoverskud. Vores appetit stiger når portionerne foran os er større, vi kan selv regulere vores appetit. Vi bliver mere sultne af at spise mere, så simpelt er det.

Det som har skabt fedmeepidemien i Danmark/verdenen er følgende: større portioner. Hvis vi dykker ned i selve maden er det først og fremmest: tilsat fedt, olie og mælkefedt, dernæst korn og mel og til sidst sukker og sødemidler. Stigmatisering og gener er stor skyld i overvægt og det er ikke det enes menneske skyld men samfundets. Samfundet skal hjælpe hinanden med at ændre 3 ting:

Strukturen: portioner på restauranter/fastfood kæder skal være mindre. Indretning af dagligevareforretninger og menuer.

Overspisningskultur: Vi skal stoppe med at spise hele tiden. Der er altid kage på arbejde, svigermor laver meget og dejlig mad, når danskerne mødes skal der oftes spises. Alle disse ting skal ændres på og det skal være acceptabelt at sige “nej tak”.

Redskaber til at modstå overspisning: DEM HAR VI IKKE. og det skal vi selvfølgelig have.

Ofte bliver mad delt op i pligt/skyld/må ikke – lyst/cravings. Det skal blive en del af alles hverdag at tage sundere valg.

Easis uden tilsat sukker har et sortiment på 198 varer og der kommer mange nyheder i løbet af 2019/2020. De går ind for små mængder, så vi kan bryde denne overspisningkultur vi har og derfor laver de barer, chips, is i mindre portioner. Easis er meget gennemsigtig og fortæller om deres virksomhed med stor ærlighed, hvilket er prisværdigt. De fortæller helt ærligt omkring at de ønsker mindre plastik, at nogle varer bliver bedre end andre på smag og at hvis det ikke gik som ønsket/forventet så prøver de igen. De anbefaler grøntsager før deres egne produkter, men ønsker at hjælpe med at gøre Danmark mere sund og ingredienslisten på deres Simply sortiment er gennemskuelige.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modellos on the run